Asiakkaitamme ovat kaikki ympäristövastuulliset yritykset ja kunnat

 

Yritys kehittää ja myy täydenpalvelun vesienkäsittely ratkaisuja, joka mahdollistaa asiakkaiden omien ympäristötavoitteiden toteuttamisen kustannustehokkaasti. Perehdymme asiakkaan ongelmaan ja etsimme kohteeseen parhaan mahdollisen ratkaisun asiakkaan omien tavoitteiden mukaisesti. Toimittamme ratkaisut avaimet käteen periaatteella huoltopalveluineen. Samalla saat vuosittaiset puhdistustulokset ympäristöraportin muodossa.   

Meidän tuotteita ja palveluita ovat ottaneet käyttöönsä jo mm seuraavt kaupungit, Helsinki, Vantaa, Espoo, Lahti, Mikkeli, Kotka, Lappeenranta, Kuopio, Joensuu, Naantali ja Jyväskylä. Asiantuntijaorganisaatiosta palvelumme ovat löytäneet jo SYKE, ELY-Keskukset, Pidä Saaristo Siistinä Ry, Oulun yliopisto, Aalto yliopisto, Helsingin Yliopisto ja Hämeen Ammattikorkeakoulu, Osakaskunnat sekä yksityiset yritykset kuten Carbons Finland Oy, Hyvinkään Tieluiska ja YIT.

 

Vantaan Kaupunki

Kehittäessään Kuusijärvestä kansainvälisen tason virkistysaluetta, Vantaa päättyi vedenlaiseen biohiilisuodattimeen. Lago on puhdistanut nyt 2 vuotta Vantaan merkittävimmän virkistysalueen uimavesiä ja sinileväongelmat on saatu hallintaan luonnonmukaisesti ja kustannustehokkaasti. 

 

SYKE 

Tiesitkö että Suomen tekonurmilta kentiltä katoaa 2 miljoonaa kiloa kumirouhetta vuosittain ja merkittävä osa niistä viemäreitä pitkin vesistöihin? 

Ratkaisu löytyy jälkiasennettavasta Filtro-kaivokohtaisesta suodattimesta. Tähän ratkaisuun päätyi myös Suomen ympäristö keskus SYKE, joka tutkii Filtro-hulevesisuodattimilla tekonurmikenttien mikromuoviongelmaa Suomessa. Pirkkolan ja Puolitan urheilukentillä Helsingissä Filtrolla puhdistetaan yli 90 % hulevesien mikromuoveista. 

 

Carbons Oy 

Wateco on kehittänyt Carbons Oy:n kanssa yhteystyössä biohiilipohjaisten tuotesarjan valuma- ja hulevesien käsittelyyn. Tuotteilla viivytetään valuma-alueen virtaamia, puhdistetaan kiintoaineita ja kierrätetään ravinteet takasin maanparannusaineeksi. Samalla sidotaan ilmakehän hiilidioksidia maaperään vuosisadoiksi. Biohiili toimii vedenpuhdistuksessa kuin aktiivihiili, mutta on kotimainen, ekologinen ja kustannustehokas ratkaisu.