Tiesitkö, ettei Suomessa hulevesiä  juurikaan käsitellä tällä hetkelle ?  Sadevesistä muodostuva valunta viemäröidään pääsääntöisesti suoraan vesistöihin. Kuitenkin hulevedet on vesistöjen mikromuovien pääkuormituslähde. Yhdestä ritiläkaivosta kulkee vuodessa keskimäärin miljoona juomalasillista hulevettä lähipuroihin, järviin ja lopulta Itämereen Ei ole siis merkityksetöntä miten laskemme hulevedet vesistöihimme.

Suodattaminen on tehokkain keino hulevesien laadun parantamiseen. Suurin osa huleveden haitta-aineista kulkeutuu kiintoaineeseen sitoutuneena.   Sadevesikaivoihin asennettavilla Filtro- kaivokohtaisilla suodattimilla saadaan jopa 90 % hulevesien kiintoaineesta ja haitta-aineista puhdistettua luonnonmukaisesti ja kustannustehokkaasti. Hulevesisuodattimella ehkäistään tehokkaasti mikromuovin, fosforin, metallien ja PAH-yhdisteiden kulkeutuminen alapuolisiin vesistöihin. Kaivosuodattimet voidaan asentaa kaikkiin suomalaisiin kaivoihin koosta ja valmistajasta riippumatta. Hulevesien laadun parantamien suodattimella on suoraviivainen ja kustannustehokas työkalu vesistöjemme kuormituksen vähentämiseksi.

Uimarantojen ja järvien puhdistamiseen suunnittelimme LAGO- biosuodattimen. Suodatinta käytetään mm. Vantaan Kuusijärven yleisellä uimarannalla ja seurannassa vaikutukset ovat osoittautuneet erittäin positiivisiksi

★★★★★
”Suomen ympäristökeskus SYKE valitsi Filtro suodattimen käyttöönsä tutkimushankkeessa, jossa selvitetään kumirouheen kulkeutumista kentiltä ympäristöön ” SYKE
- SYKE

★★★★★
Kehittäessään Kuusijärvestä kansainvälisen tason virkistysaluetta, Vantaa päättyi vedenlaiseen biohiilisuodattimeen. Watecon Lago on puhdistanut nyt 2 vuotta Vantaan merkittävimmän virkistysalueen uimavesiä ja sinileväongelmat on saatu hallintaan luonnonmukaisesti ja kustannustehokkaasti.
- Vantaan Kaupunki

★★★★★
Filtro-kaivosuodattimilla on ratkaistu kumirouheen kierrätys mm Helsingin Pirkkolan ja Puotilan tekonurmikentillä
- Helsinki

Kysy tarjousta


Laskutus- ja toimitustiedot